Naturistföreningen Paradiset

Naturistföreningen Paradiset arrenderar Paradiset naturistcamping till självkostnadspris från ägargruppen. Området, som är på cirka tre hektar, ligger vid Slagesnässjön i Kyrkhult i Blekinge.
Naturistföreningen Paradiset är ingen vanlig naturistförening, utan en special interest group. Medlemmarna i Naturistföreningen Paradiset är därför medlem i andra, ”vanliga” naturistföreningar.

 

 

KML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Paradiset naturistcampingen – vildmarkscampingen

laddar karta - vänligen vänta...

Paradiset naturistcampingen – vildmarkscampingen 56.359497, 14.536543 Naturistföreningen Paradiset Paradiset naturistcampingen – vildmarkscampingen Södra Slagesnäsvägen 211-64 293 94 Kyrkhult E-post: paradiset@naturistforbundet.se Telefon: 0454-77 11 08 Kollektivtrafik: Blekingetrafiken, Buss 682 (från Olofström) går en gång om dagen till hållplats Galaxen, alltså direkt till Paradiset. Annars är det cirka 4 km antingen till en hållplats i Vilshult eller Kyrkhult. Det går inte att ta med cyklar på bussen. Närmaste tågstation: Älmhult (cirka 40 km) eller Bromölla (cirka 37 km). Dit går Öresundstågen. Upp till nio cyklar får plats på tåget (avgift).

 

Kontaktuppgifter till föreningen

Naturistföreningen Paradiset
Södra Slagsenäsvägen 211-64
290 60  Kyrkhult
E-post: paradiset@naturistforbundet.se
Telefon: 0454-77 11 08

 


Kort historia

Campingen är i privat ägo och så har det varit över tid. Området, cirka 3 hektar, ligger vid Slagesnässjöns västra strand i Blekinge. På fråga från dåvarande förbundsordföranden Bertil Flood skapade Wilmar och Myrtel Rietz en naturistcampig 1965. Campingen döptes till Snapphanens naturistcamping. Vid platsen bildades Naturistföreningen Snapphanen, men under första halvan av 70-talet flyttade de sin verksamhet till Störsavången. Naturistföreningen Partisanen bildades här 1978 som en intresseförening och campingen fick nytt namn ”Partisanens naturistcamping”.

Wilmar sålde campingen till Ove Linde år 2005, som lät naturistverksamheten fortsätta. 2008 var campingen till salu igen och köptes av Sonje Andersson i akt och mening att NF Gränsbygden skulle kunna ta över området när ekonomin och medlemsantalet så tillät.

NF Gränsbygden engagerade sig i viss mån med underhåll, bland annat iordningställdes ett gästrum och föreningen påbörjade en stuga för uthyrning. Dessvärre nådde NF Gränsbygden inte upp till ambitionen att ta över campingen.

Vid Sonjes frånfälle blev en försäljning åter aktuell. En grupp av 5 naturister som kunde tänka sig ett samägande bildades och erbjöds att ta över campingen.

Naturistföreningen Paradiset bildades för att försätta driften av campingen. NF Paradiset är inte ansluten till SNF, utan är en ren intresseförening. Medlemmarna i föreningen kommer från olika naturistföreningar och har en gemensam vilja att naturistområdet skall bevaras. Campingen arrenderas till självkostnadspris från samägandegruppen.

Text: Inge Gullander