Naturistföreningen Nord

Föreningen är aktiv i norra Sverige, med medlemmar från norra Norge till Umeå i söder. Vi  träffas och trivs varannan vecka under vinterhalvåret. På sommaren har föreningen naturistbadet Lulviken att tillgå.

 

KML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Lulviksbadet, Luleå

laddar karta - vänligen vänta...

Lulviksbadet, Luleå 65.545500, 22.156200 Lulviksbadet 972 51  Luleå Badet ägs och drivs av Luleå kommun. Det finns möjlighet att tälta vid badet. Kollektivtrafik: Närmaste hållplats är Luleå Airport. Dit går exempelvis LLT, Stadsbuss 4 och 104. Avstånd till busshållplats: knapp 2 km. Avstånd till Luleå centrum: drygt 7 km.

 

Kontaktuppgifter till föreningen:

Naturistföreningen Nord
℅ Ronnebjer
Harslingan 7
974 55 Luleå
E-post: nord@naturistforbundet.se
Mobiltelefon: 070-515 50 03


Föreningens historia

Lulviksbadet, Luleå

Föreningen är aktiv i norra Sverige, med medlemmar från norra Norge till Umeå i söder. Vi är cirka 30 medlemmar som träffas och trivs varannan vecka under vinterhalvåret. På sommaren har vi naturistbadet Lulviken att tillgå.

Råneå badhus

Vi träffas och trivs i Råneå badhus där vi har med fika. Vi börjar med en uppvärmd bastu där vi sitter och delar med oss av olika händelser ute i den vida värden och vi beslutar om föreningens verksamhet. Efter en skön bastu går vi in och ställer i ordning för fikat senare på dagen. Sedan skall alla i den sköna bassängen. Där deltar en del av oss i bollkastning medan några andra tar tillfället i akt och motionssimmar. Simhallen har en liten barnbassäng med skönt varmt vatten där alla samlas efter att ha varit i den stora polen. När alla är nöjda med dagens aktiviteter i bassängen väntar kaffe, te samt fikabröd.

Lördagsmys

Två veckor senare har vi träff hos ordföranden som vi kallar Lördagsmys. Vi startar kvällen med att alla har med sig mat av olika sorter som vi packar upp inför kvällen. Vi brukar vara mellan 6–14 personer som besöker Lördagsmyset. Värdparet har iordningställt dukningen för de medlemmarna som har anmält sig. Under kvällen blir det mycket prat om hundar, katter och hur vi skall gå vidare med föreningen. Ett riktigt smörgåsbord där vi smakar av allt som finns att tillgå. Efter maten klär vi av oss för en värmande bastu där vi fortsätter att delar med oss av allt som har hänt i stora värden. Efter bastun brukar det vara några som vill gå till bubbelbadet plats för fem personer som finns utomhus. De andra får sitta kvar i bastun lite längre i väntan på att det blir plats i bubbelpoolen. Efter att alla har fått njuta av värmen går vi in i det stora rummet, de som vill ha massage in i massagerummet och får en skön massage. Efter att alla har fått det de vill ha ut av kvällen, spelar värden dansmusik för de danssugna. Kvällen avrundas vid 23-tiden. Aktiviteterna pågår från början av september till dagen före nyår, sedan återupptas vinteraktiviteterna i början av januari till första veckan i juni.

Lulviksbadet i Luleå

Lulviksbadet, Luleå

Lulviksbadet, cirka en mil utanför Luleå, är en öppen hed med trevliga möjligheter för sol samt en lång smal badstrand. Naturistföreningen ansvarar för städningen av badstranden, även för den del som är för de som inte ännu har kastat kläderna. Vi startar arbetet på våren med att flera medlemmar medverkar med att städa hela området, alltså textilbadet, naturistbadet samt stranden, inför säsongen. Sedan ansvarar ordföranden för städningen under sommaren. Vi träffas och trivs på vårt naturistbad under sommaren.

Lulviksbadet, Luleå

Vi håller informationsträffar för de som är intresserad av naturistföreningen under sommaren på lördagar mellan kl. 11–13. Vi informerar om föreningen och bjuder dessutom på korv med bröd och kaffe. Vi har också en informationsfolder för de nyfikna. Den kan de läsa antingen i solen eller när de har kommit hem igen. Vårt samarbete med Luleå kommun är gott. Kommunen har utplacerat grillplatser och sopställ. Sedan några år tillbaka finns det också ett utedass placerat uppe vid parkeringen.

Lulviksbadet, Luleå

Några av föreningens medlemmar brukar även besöka Lyckebo i Västerbotten för några dagars trevlig samvaro med medlemmar från andra föreningar.

 

 

Texten har publicerats i Tillsammans jubileumsnummer, våren 2017