Utvecklingskonferensen och riksmötet avslutade

Utvecklingskonferensen och riksmötet på Gustavsbergs naturistcamping i Nora är avslutade.

Nora station, Sveriges första järnvägsstation.

I år var det en positiv stämning under våra möten och det var fokus på framtiden och på hållbart friluftsliv. Naturistföreningen Svanrevets värdegrund ansågs som en rätt bra beskrivning av innehållet av hållbar fritid med respekt för varandra och omgivningen.

Året som gick, gick ju rätt så gott, med ett fint överskott och styrelsen fick ansvarsfrihet. Valberedningens förslag, omval av alla förtroendevalda, välkomnades av årsmötet. Ny i valberedningen är Lena Schöllin från Naturistföreningen EOS.

Det blev avslag på motionen från Värmlands naturistförening om att flytta utvecklingskonferensen till våren. Årsmötet följde, med andra ord, inte förbundsstyrelsens rekommendation. Styrelsen fick dock medhåll med sina rekommendationer angående de andra motionerna.

Den nya förbundsstyrelsen konstituerade sig efter riksmötet. Det blev ju samma personer som förr  och de kommer att ha samma uppgifter som förr, dock ska Sylvia framöver också assistera kassören.

Förbundsstyrelsen hade bilaterala samtal med det danska förbundet, DNU och det norska förbundet, NNF och trepartssamtal. Vi blev eniga om att intensifiera det nordiska samarbetet. Vårt nordiska samarbete ska också vara ett alternativt till samarbetet i och med INF i fall INF skulle fallera. Det finns – som vi tidigare meddelade – ett stort missnöje hos ett flertal internationella förbund angående hur INF:s styrelse sköter sitt arbete. Vi i SNF är mycket missnöjda med INF-styrelsens ledningsstil, men vi är för närvarande avvaktande och tar till os de olika alternativ som nämns från olika förbund och fattar beslut längre fram. Först ska vi vara säkra på om det blir ett överklagande av ”Wienmötet” och hur det i så fall kommer att bli, samt vilka framtidsvisioner som vi kan ställas inför.

Nästa årets utvecklingskonferens och riksmöte kommer att arrangeras av Föreningen Umenaturist (FUN) på Lyckebo sommargård. Mötet kommer antagligen hållas redan 13 – 14 juli 2018, detta för inte att krocka med traditionella arrangemang av andra naturistföreningar.  De som vill kombinera riksmötet med semester kan stanna kvar på sommargården efter 14 juli, för då börjar FUN:s sommarläger.

KML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Lyckebo sommargård

laddar karta - vänligen vänta...

Lyckebo sommargård 63.987604, 20.089209 Lyckebo sommargård Sunnansjö 131 922 66 Tavelsjö Kommunikationer: Länstrafiken Västerbotten, Buss 16 Umeå – Vindeln till hållplats Sunnansjö (på Riksväg 363, vid vägskälet mot sommargården), sedan ungefär 1 km promenad. Bussen går alla dagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.